Projekty ukończone

Przekazanie dwóch basenów oraz strojów kąpielowych dla Placówek opiekuńczo-wychowawczych w Chełmnie

Przekazanie przez Fundację dwóch basenów dla Placówek opiekuńczo-wychowawczych w Chełmnie wraz ze strojami kąpielowymi dla dzieci i młodzieży. Po zakończeniu roku szkolnego dzieci zostały nadal w budynku placówki opiekuńczo-wychowawczej, ponieważ w tym roku obostrzenia związane z pandemią utrudniają organizację wypoczynku w formie wyjazdowej. Jako Fundacja zdecydowaliśmy się pomóc w organizacji czasu letniego zapewniając sprzęt do kąpieli wodnych.

"Jesteśmy sobie potrzebni"

Współorganizacja projektu muzycznego: "Jesteśmy sobie potrzebni" - w ramach przedsięwzięcia powstał teledysk z udziałem 75 dzieci z polskich społeczności zamieszkujących poza granicami Polski. Uczniowie szkół polonijnych z 14 państw (z Australii, Białorusi, Irlandii, Holandii, Kanady, Kataru, Niemiec, Norwegii, Polski, Rosji, Szkocji, Turcji, USA i Włoch) zaśpiewali wspólnie utwór „Rzuć to wszystko co złe”, do tekstu Leszka Długosza i  muzyki Zbigniewa Wodeckiego. Dzięki wspólnej pracy nad projektem, dzieci z krajów leżących w różnych strefach czasowych spotykały się zdalnie, razem śpiewając po polsku. Warsztaty wokalne przeprowadzili online znani artyści: Nicole Kulesza i Piotr Tłustochowicz.

Spotkanie artystów wokalnych

Nasza Fundacja zorganizowała spotkanie artystów wokalnych - Nicole Kulesza i Piotra Tłustochowicza z dziećmi i młodzieżą z Placówek opiekuńczo-wychowawczych w Chełmnie i Unisławiu. Rozmowy przede wszystkim dotyczyły rozwoju talentów i zapoczątkowały cykl spotkań, który będziemy chcieli w najbliższym czasie kontynuować.